2022-09-19 - sportovní den na Pražačce

Naše virtuální středisko mládeže se zúčastnilo sportovního dne na Pražačce. Na základě našeho webu nás oslovila pořadatelka akce s nabídkou účastnit se velké sportovní akce pro děti a mládež na Praze 3 v areálu Pražačka s možností prezentovat náš oddíl. Na nabídku jsme kývli, jako na možnost využít účast k náboru do střediska mládeže.
Scházíme se s Tomášem v 8:15 na našem hřišti, demontujeme náš banner, bereme míče, máme připraveny letáky a také bednu bonbonů (Petrův nápad, zakoupeno z prostředků oddílu) jako odměnu pro nejaktivnější návštěvníky. Přesunujeme se Tomášovým autem (kvůli parkovacím zónám) k Pražačce, a na přiděleném místě instalujeme banner a "zabydlujeme se". Sympatické pořadatelky nám ještě staví párty stan (mimochodem dost se hodil, protože chvílemi nepříjemně pršelo) a už přichází první školní děti.
Účastníků je nakonec mnoho (jako školní návštěvy celých tříd, i později veřejnost), naše hřiště je skoro pořád plné dětí. Bohužel se jedná o opravdu malé děti (cca do 11ti let) a shodujeme se s Tomášem, že to není cílovka pro náš sport. V nejlepším případě by se našel pár dětí, který by měl nějaké předpoklady a snad zájem. Ale opravdu mluvím o jediném páru:-) a možná spíše jen o jediném jednotlivci..., bohužel... Z tohoto pohledu je naše účast nezdarem, ale zase si nemusíme vyčítat, že jsme příležitost nevyužili. Také si můžeme připsat kladné body směrem k městské části a pak i dobrý pocit z pomoci pěkné akce pro děti a mládež a z propagace našeho oddílu. Jako dobrý nápad se ukázalo cca 3 kila bonbonů, které spolehlivě a opakovaně přitahovaly návštěvníky:-). Po dostatečně dlouhé době se nakonec skoro každému podařilo trefit přes síť terč a sladkost si odnést. Myslím, že nikdo z dalších "vystavovatelů" takový tahák neměl!
Na fotbalovém hřišti s umělou plochou má stánek podobný našemu mnoho dalších sportovních oddílů (asi často atraktivnějších sportů pro děcka než je nohejbal) a také sponzoři. Zdá se, že akce se vydařila, návštěvníci jsou nadšení, pořadatelky spokojené a zástupci městské části se také blýskli proslovy:-).
 
Tomáš také navazuje kontakt s ředitelem dětského dumu Ulita, já si zase spíš povídám se sympatickou pořadatelkou Veronikou:-), která nás zve i napřesrok (dokonce se uvažuje o pořádání dvakrát do roka)..., no uvidíme, musíme si výsledky pro náš oddíl ještě důkladně analyzovat:-).
Petr

 

Děkovný dopis pořadatelky Veroniky Burianové po skončení akce:

Dobrý den, 

nejprve mi dovolte poděkovat Vám všem, kteří jste se akce Sportovní den pro děti na Pražačce zúčastnili. Právě díky Vám, Vašemu zapojení a nadšení vznikl den, kdy i přes občasné přeháňky mohly děti zažít skvělý program. Na akci se nakonec ukázalo téměř 300 dětí, 160 v dopoledním prostoru, 137 v odpoledním programu. Na akci máme kladné ohlasy, již teď máme přislíbeno, že se akce bude konat příští rok znovu, z čehož máme velkou radost. Doufáme, že i vám akce přinese zájemce o váš program a příští rok do toho s námi půjdete znovu. Máme v plánu opět rozšířit program.

2022-09-19 - sportovní den na Pražačce

Záznamy: 1 - 6 ze 6

Fotografie (níže), které pořídil fotograf akce, p. Pavel Doubek (odkaz na facebook ZDE) - děkujeme.

2022-09-19 - sportovní den na Pražačce

Záznamy: 1 - 4 ze 4

2022-05-02 - kam kráčíš středisko mládeže?

Oba termíny náboru proběhly..., Tomáš i Petr přítomni..., co se nedostávalo byli zájemci. Ve čtvrtek přišel malý, devítiletý, Ukrajinec Saša s maminkou a v pondělí talentovaný český kluk Marek (11let) s otcem (viz níže foto). Tomáš oprášil ruštinu, já jsem zjistil jak je moje ruština bídná a s maminkou raději komunikoval anglicky... Oba zájemci byli opravdu šikovní... (to předčilo mé očekávání), tím více je škoda, že Tomáš celkem pochopitelně nechce trénovat pouhé dva zájemce. 
Marek s tatínkem...
 
Tomáše nízký počet zájemců otrávil, ale asi nás to nemohlo překvapit... Mladí nechtějí moc sportovat, konkurence jiných aktivit je obrovská a náš sport zkrátka není úplně cool... Šance, že by se objevili další tři-čtyři zájemci a středisko mládeže pokračovalo je asi jen teoretická. Tomáš navrhuje činnost střediska utlumit a zvážit jestli se o comeback pokusíme třeba na počátku školního roku, nebo napřesrok. Cesta k získání zájemců je přitom známá - například Milan Kaděra zakládá kroužky nohejbalu přímo na školách, chodí trénovat kluky přímo do školních tělocvičen, tedy do prostředí, kde je dostatečný počet žáků a jsou v prostředí, které znají a kam denně docházejí a jedná se jen o (třeba) další kroužek... A teprve později nabídne malým nohejbalistům zkusit trénovat na počernickém hřišti pod hlavičkou jejich oddílu... Ale opět je vcelku pochopitelné, že toto nebyl směr, kterým bychom se s Tomášem s nějakým velkým nadšením chtěli vydávat...
Asi je čas na timeout a zamyslet se jak dál...
Petr

2022-04 - nábor v radničních novinách

V dubnovém čísle radničních novin Prahy 3 vyšlo v rubrice Expres krátké oznámení o náboru žáků do našeho střediska mládeže.
 
Z nepochopitelných důvodů měla redakce pocit, že náš původně dodaný text (viz níže) musí za každou cenu upravit, přestože byl gramaticky v pořádku a splňoval požadavky rozsahu (400 znaků včetně mezer). Nejsme žádný "tým" (ale oddíl, případně zapsaný spolek), nehledáme posily (určitě ne prostřednictvím radničních novin) a i odkaz na naše webové strany uvedla redakce bez "www"... Text jsme s Tomášem docela dlouho ladili a každé slovo mělo svůj důvod - třeba odkaz na "čtyřicetiletou tradici oddílu", nebo zmínka o tom, že se jedná o "český, finančně nenáročný sport"... Po odbytém článku v radničních novinách (viz záložka Historie 2020-současnost, záznam 2021-04) se jedná o další ztracenou příležitost díky slabé redakční práci radničních novin Prahy 3...
 
Původně dodaný text:
Středisko mládeže Nohejbalu Žižkov (oddíl se čtyřicetiletou tradicí) pořádá v úterý 26.4.22 a v pondělí 2.5.22 v 16:00 nábor žáků (kluci 9-12 let) do nohejbalového oddílu. Místo: tenisový areál Na Balkáně 812/21, antukové hřiště "pod cedrem". Další info www.nohejbalzizkov.cz, nohejbalzizkov@gmail.com, tel: 777221661 p.Mitrovský. Finančně nenáročný, český kolektivní sport. Přijď si kopnout Na Balkán!
Petr