Turnaj Středokluky (1.5.2014)

03.05.2014 12:11

2. ročník (v pořadí již dvanáctý) turnaje trojic Rudy Jančára

se letos konal opět za přítomnosti našeho poněkud nesehraného týmu „PIVOJ“ ve složení Pavel, Vláďa, Petr.

 

Upozornění: Slabší čtenáři mohou následující plky přeskočit až na odstavec „konečné pořadí“, kde se dozví podstatné.

Pozor spoiler: Pavel po minulé účasti (5.místo) slíbil letos bednu (!) – a to se podařilo!

Skoro není co popisovat – na co Pavel sáhnul (pro šťóuravce míněno nohou) to uhrál. Náš tandem „zadáků“ se mátožně  motal vzadu a občas něco trefil, občas přistrčil a občas zkazil – prostě normálka.

Prošli jsme hladce, jak nůž máslem, boji v naší skupině a postoupili jako druzí.  Čtyři vítězství, jedna porážka (od favorizovaného týmu Hasičů). K zápasu s Hasiči lze poznamenat, že od minule ještě posílili o zkušeného polaře a zkrátka „červené trenýrky“ hasičů byly všude, kde bylo potřeba – v obraně bezchybní, v útoku smrtící. K zápasu jsme nenastupovali s výherními ambicemi – ale spíše se nezranit, soupeře „poznat“ a uhrát dobrý výsledek – což se nám podařilo (např. druhý set jsme prohráli nejtěsnějším výsledkem 9:10).

Po bojích ve skupině následovaly vyřazovací boje. Jako první jsme se střetli s týmem Kněžívka (?) a po chvilkovém popocházení po hřišti jsme je deklasovali nejen vysokým rozdílem bodů (ani nebudu uvádět, jednak si to nepamatuju a druhak  jim nechci přivodit duševní újmu, pokud by si to tady třeba náhodou přečetli), ale i herní úrovní v řádu několik tříd. Úvaha na téma zda jsme se opravdu tak zlepšili, nebo letošní ročník neměl takovou výkonnostní úroveň je stále k diskusi.

Dalším soupeřem ve vyřazovacím pavouku byl, vedle Hasičů rovněž favorizovaný tým Buštíci. To byla výzva! Bohužel jsme přes Buštíky nepostoupili do finále – podlehli jsme ve vyrovnaném střetnutí ve třech setech 9:10, 10:6, 8:10. Tento zápas se myslím stal oprávněně vrcholem turnaje (viz dále popis finále) – kvalitou hry, vyrovnaností a nasazením hráčů.

V boji o třetí místo jsme  porazili vcelku bez problémů  tým Bohemka (již po druhé, poprvé v bojích ve skupině). I toto vítězství lze považovat za úspěch. Bohemka rozhodně neměla slabý tým a například vyřadila v rozřazovacím boji tým Kozlíci (loňské 2.místo), se kterými jsme loni smolně prohráli…

Poznámka k finále: Finále, které slibovalo zajímavou podívanou, nebylo odehráno (asi poprvé na tomto turnaji). Po několika prvních bodech tým Buštíci vzdal pro zranění jednoho z klíčových hráčů.

Následovalo předávání cen – skoro jsme to ani neunesli, bouřlivé ovace, polibky od hostesek, stříkání šampaňským…

Konečné pořadí:

1.Hasiči

2.Buštíci

3.Pivoj (ještě jednou pro jasnost – to jsme my)

a dále dalších 11 týmů (včetně šestého místa spřáteleného týmu MINA)

 

Co Pavle slíbíš nyní na další ročník?

 

Na žádost Pavla zpracoval a připravil Petr © květen 2014

 

Pavlův dovětek: dle mého názoru i dle skutečnosti byl ve výše citovaném článku příliš kriticky zhodnocen výkon obou zadáků a jejich příspěvek ke konečnému umístění byl neobjektivně upozaděn :o)) - přitom všichni nohejbalisté vědí, že smečař bez polaře a kvalitního nahravače je jen ztraceným neozbrojeným vojákem v poli. Proto je třeba hodnotit výkon týmu jako celku, který při zpětném ohlédnutí se za kvalitou soupeřů naplnil v utkáních se  slabšími soupeři papírové předpoklady a se dvěma silnějšími soupeři vlastně také :o)) byť v semifinále nebylo k překvapení daleko. Každopádně třetí místo je bez debat obsolutně zasloužené a před turnajem bychom jej určitě brali :o) 

 

A slib na příští rok? Nemůžeme si klást menší než již dosažené cíle, takže v dalším ročníku zkusme udělat vše pro prolomení bran semifinále ....

 

P.S. v sekci "Foto a video" pár důkazů potvrzující výše napsané řádky .... 

Kontakt

A-tým: Pavel Jouza, t:608829568
B-tým: Viktor Epstein, t:602338680
D-tým ("děti"-stř.mládeže): T.Mitrovský. t:777221661
další info v sekci KONTAKT
nohejbalzizkov@gmail.com